Huisregels


Dit zijn de huisregels van MHC Udenhout (Mixed Hockeyclub Udenhout), verder in dit bestand gebruiken we “de vereniging”. De vereniging is gevestigd aan de Sportlaan 15D in Udenhout. Deze huisregels gelden voor alle leden, ouders en verzorgers van leden en toeschouwers bij MHC Udenhout.


Algemene gedragsregels

Bij MHC Udenhout staan respect, betrokkenheid en sportiviteit centraal. Wij streven naar een veilige, inclusieve en plezierige omgeving voor al onze leden, vrijwilligers, ouders, supporters en bezoekers. Om dit te waarborgen, hanteren wij de volgende gedragsregels:


Respect voor elkaar

• We behandelen iedereen met respect, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, religie of spelervaring.

• Pesten, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag worden niet getolereerd.

• We waarderen en accepteren de beslissingen van scheidsrechters zonder discussie of agressie.


Sportiviteit op en naast het veld

• We spelen eerlijk en volgens de regels.

• We moedigen teamgenoten en tegenstanders op een positieve manier aan.

• Ons gedrag, zowel binnen als buiten het veld, is een voorbeeld voor anderen.


Betrokkenheid bij de club

• We dragen allemaal bij aan een prettige sfeer en een goed functionerende vereniging.

• We respecteren de inzet van vrijwilligers en helpen waar mogelijk mee aan clubactiviteiten.

• We dragen zorg voor het materiaal en de faciliteiten van de club.


Verantwoord omgaan met eigendommen

• We laten de kleedkamers, het clubhuis en het terrein netjes achter.

• We gaan zorgvuldig om met clubmateriaal en melden schade direct bij de verantwoordelijke.


Veiligheid en welzijn

• We zorgen ervoor dat onze sportomgeving veilig is voor iedereen.

• We melden onveilige situaties, blessures of ongewenst gedrag bij de juiste persoon binnen de club.

• Alcoholgebruik is alleen toegestaan volgens de geldende wet- en regelgeving.

• Alle vrijwilligers moeten een VOG aanvragen bij Justis en dit wordt elke drie jaar herhaalt.


MHC Udenhout streeft naar een club waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Wij verwachten dat alle leden, ouders, trainers, coaches en supporters zich aan deze gedragsregels houden en elkaar hierop aanspreken waar nodig. Samen zorgen we ervoor dat MHC Udenhout een fijne plek blijft om te hockeyen en elkaar te ontmoeten!


Gebruiksregels clubhuis en kleedruimten

1. Openingstijden: Het clubhuis is geopend tijdens de competitiedagen vanaf een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd tot (maximaal) 3 uur na afloop van de laatst gespeelde wedstrijd. In de praktijk is het clubhuis tijdens trainingen door de week gesloten tenzij er met instemming van het bestuur afspraken over openstelling zijn gemaakt.

2. Afval: Zowel buiten (op en rond het terras) als binnen dient het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te worden gedeponeerd. Koffiemokken, glazen, lege flessen, ranjakannen en andere 'emballage' dienen bij de bar te worden teruggebracht. Er mag geen serviesgoed of glaswerk mee naar de velden genomen worden. Warme dranken mogen enkel in kartonnen bekers meegenomen worden naar de velden.

3. Alcohol: Op zaterdagen wordt er voor 16.00 uur geen alcoholhoudende drank geschonken. Alcoholhoudende dranken zijn overigens uitsluitend verkrijgbaar voor volwassenen en jeugd vanaf 18 jaar.

4. Roken: Het gehele clubhuis (inclusief kleedkamers) is geheel rookvrij. Roken en sport is sowieso een combinatie die niet goed samengaat. Probeer daarom zo min mogelijk te roken, ook langs de lijn. Roken op de velden is streng verboden.

5. Toegang tot bar en keuken: De toegang tot bar en keuken is voorbehouden aan mensen die daar een taak hebben.


Gebruiksregels accommodatie MHCU

1. Parkeren: Gebruik hiervoor het parkeerterrein aan het einde van de Sportlaan. Aan de Sportlaan langs de weg niet parkeren als dit niet nodig is, om zo de verkeerssituatie zo overzichtelijk mogelijk te houden. Voor de grote poort aan de Sportlaan mag niet geparkeerd worden, deze dient vrijgehouden te worden voor hulpdiensten).

2. Fietsenstalling: Fietsen, scooters en bromfietsen dienen in de daarvoor bestemde plaats te worden gestald.

3. Afval: Het is de taak van alle MHCU-leden om erop toe te zien dat de accommodatie en het clubhuis netjes en schoon blijven en dat zwerfafval wordt vermeden danwel wordt opgeruimd.

4. Honden: Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Honden mogen niet op de kunstgrasvelden komen. Eventuele uitwerpselen dienen door de eigenaar van de hond te worden opgeruimd.

5. Gebruik van de velden: De velden zijn primair bedoeld voor het spelen van hockey. Op het terras, de looppaden en in het clubhuis mag niet worden gehockeyd. Het is niet toegestaan de velden te betreden met glaswerk of serviesgoed, kauwgom of schoeisel met metalen noppen. Roken op de velden is ten strengste verboden. Het is niet toegestaan op om het hekwerk rond de velden en/of de dug-outs te gaan zitten.

6. Trainingen: Tijdens de trainingen zijn de trainers verantwoordelijk voor een veilig en ordelijk gebruik van de accommodatie. Veel trainers hebben de beschikking over sleutels die toegang bieden tot de accommodatie, het clubhuis, kleedkamers en het materiaalhok. De trainer die als laatste de accommodatie verlaat is verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de accommodatie.

7. Veldverlichting: Het bedienen van de veldverlichting is voorbehouden aan trainers, wedstrijdleiding en leden van de materialen commissie danwel door deze commissie aangewezen personen.

8. Reclameborden: De reclameborden aan de omheining van de velden zijn van onze sponsoren, en zijn een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. Wees er dus zuinig op en gebruik ze tijdens training of wedstrijd niet als schietschijf.


Gedragscodes

We hebben binnen de vereniging gedragscodes gemaakt. Belangrijk om te weten hoe we met elkaar omgaan en hoe we ons gedragen op en naast het veld. De gedragscodes zijn ook los op de website te vinden. 

Gedragscodes spelers

Gedragscodes ouders

Gedragscodes teambegeleider

Gedragscodes trainers


Clubtenue en hockeybenodigdheden

1. Het clubtenue van de vereniging (uitsluitend verkrijgbaar bij CLUB de hockey en golfspecialist in Tilburg) bestaat uit: 

- een lichtblauw poloshirt met op de linkerborst voorzien van het clubembleem; 

- een donkerblauwe broek/rok;

- donker rode kousen met lichtblauw clubembleem. 

2. Een standaard uittenue heeft de vereniging niet. Indien dit nodig mocht zijn voor een team kan hiervoor een aanvraag worden gedaan bij het bestuur. 

3. De keeper kan een afwijkend tenue dragen. 

4. Het bestuur kan bepalen dat het clubtenue wordt voorzien van vastgestelde accenten, zoals bijvoorbeeld sponsoruitingen. 

5. Als lid ben je verplicht bij wedstrijden het officieel vastgestelde clubtenue te dragen. 

6. Het vermelden van bedrijfsnamen of andersoortige reclame-uitingen op het tenue is slechts toegestaan na toestemming van de sponsorcommissie. 

7. Tijdens trainingen en/of wedstrijden draag je een hockey bitje ter bescherming van jouw gebit. Daarnaast draag je scheenbeschermers en betreed je het veld met een hockeystick. Deze hockeybenodigdheden dien je zelf aan te schaffen. We spreken elkaar er op aan als een van deze benodigdheden niet aanwezig is of niet in orde is. Zonder deze genoemde benodigdheden mag je niet deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden. 


Trainingen

1. Trainingen vinden plaats op de locatie van de vereniging aan de Sportlaan 15D in Udenhout. De trainingen van Heeren van Brabant (samenwerking MHC Berkel-Enschot, MHC HOCO (Oisterwijk) en MHC Udenhout voor hockeyteams jongens junioren) vinden plaats bij alle drie de verenigingen. 

2. Per seizoen wordt door de trainingscommissie het trainingsschema vastgesteld. Dit houdt in, een training per week per team. Deze trainingen worden door de club verzorgd en trainers worden hiervoor geregeld. 

3. Ieder team krijgt de gelegenheid om een tweede training per week zelf te plannen en hiervoor ook zelf trainers te regelen. Bij deze trainingen kunnen ook ouders de training verzorgen. Hiervoor kan het trainersmateriaal van de vereniging worden gebruikt en worden er trainingsprogramma’s beschikbaar gesteld via LISA (app). 

4. In de LISA app staan de trainingen vermeld. Deze geplande trainingen gaan altijd door tenzij

a. Voor de weersvoorspellingen code oranje of rood wordt afgegeven door het KNMI. 

b. Bij weervoorspellingen met code geel wordt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met de trainer(s) een beslissing genomen. 

c. Er tijdens de training onweer plaatsvindt, dan wordt het veld verlaten. 

d. Door te hoge of te lage temperaturen de velden niet bespeelbaar zijn. De TC doet de keuring van de velden. 

Trainer(s) en ouders bepalen niet of trainingen wel of niet doorgaan, dit is altijd in overleg met TC. 


LISA app

De LISA app is de hockey app die je als lid gebruikt, de app is het communicatiemiddel van de vereniging. Je kunt hier jouw wedstrijden, trainingen, uitslagen en standen zien. Via deze app dienen de wedstrijduitslagen te worden verwerkt. Je kunt je hier aanmelden voor de bardiensten en nog heel veel meer. Het bestuur en commissies gebruiken de app om nieuws, activiteiten en andere belangrijke zaken te delen. Belangrijk om deze app te installeren zodra je lid bent geworden. Hierover ontvang je als nieuw lid de informatie. 


Bardiensten 

Als lid van de vereniging, of als ouder/verzorger van een lid onder de achttien jaar, heb je de verplichting om twee bardiensten per jaar te verzorgen. Tenzij je als lid, of ouder/verzorger daarvan, een vrijwilligersfunctie of taak uitvoert. Dan ben je vrijgesteld van het verzorgen van de bardienst. Ben je achttien jaar of ouder, dan vervul je zelf de taak om bardienst te draaien. Het is ook mogelijk om een bardienst af te kopen. De kosten hiervoor bedragen €50,- per bardienst. 

Voor start van het seizoen ontvangt elk lid of ouder een mail om zichzelf in te plannen voor een bardienst. Voor het inplannen van een bardienst gaat u naar de app app LISA X. Open de LISA x app en ga onderin de balk naar “club” > “info” > “Plan uw dienst”. U kunt een van de openstaande bardiensten aanvinken.


Aanmelden als nieuw lid

1. Als je lid wilt worden van de vereniging dien je via de website (www.mhcudenhout.nl) het inschrijfformulier digitaal in te vullen en ondertekend in te sturen. Minderjarigen kunnen alleen worden toegelaten als lid indien het inschrijfformulier wordt ondertekend door hun ouder(s) of verzorger(s). 

2. Na goedkeuring door de ledenadministratie ontvangt je een e-mail bericht met welkomsinformatie. 

3. Nieuwe leden betalen eenmalig inschrijfgeld. De hoogte van het inschrijfgeld en de contributie is terug te vinden op de website van de vereniging. 

4. Zodra de ontvangen nota voor het inschrijfgeld is betaald, is het lidmaatschap actief. 

5. Behoudens schriftelijke opzegging wordt het lidmaatschap jaarlijks stilzwijgend verlengd. 


Contributie

1. De jaarlijkse contributie wordt vastgesteld tijdens de jaarlijkse ALV. De contributie wordt gepubliceerd op de website van de vereniging. 

2. De contributie wordt middels een doorlopende machtiging automatisch geïncasseerd. Hiervoor dien je als lid verplicht een machtiging af te geven. 

3. In geval van niet tijdige betaling ben je als lid aansprakelijk voor eventuele te maken incassokosten. Bovendien is het bestuur bevoegd in dat geval je als lid een speel- en trainverbod op te leggen. 

4. Het bestuur kan leden de gelegenheid bieden de contributie onder bepaalde voorwaarden in termijnen te voldoen. Jaarlijks dien je hiertoe een verzoek in te dienen bij het bestuur. 

5. De hoogte van de contributie wordt bepaald op basis van jouw leeftijd zoals benoemd bij punt Leden. 

6. In bijzondere gevallen kan het bestuur geheel of gedeeltelijk dispensatie (bijvoorbeeld meedoen regeling) verlenen. 


Leden

1. Seniorleden zijn zij die vóór één oktober van het lopende verenigingsjaar achttien jaar of ouder zijn. 

2. Juniorleden zijn zij die vóór één oktober van het lopende verenigingsjaar jonger zijn dan achttien jaar en twaalf jaar of ouder.

3. Jongste jeugd leden zijn zij die vóór één oktober van het lopende verenigingsjaar jonger zijn dan twaalf jaar.


Ledenregistratie 

1. De ledenadministratie houdt een register (LISA) bij waarin de namen en de adressen van de leden worden bijgehouden. 

2. Je bent als lid verplicht bij wijziging van (adres)gegevens hiervan de ledenadministratie per mail op de hoogte te brengen. Als lid ben jezelf verantwoordelijk voor de registratie van de juiste gegevens. Met name het juiste e-mailadres is belangrijk. 

3. De vereniging houdt zich ten aanzien van de persoonsgegevens aan de geldende privacywetgeving (AVG). 

Opzegging lidmaatschap 

1. Behoudens schriftelijke opzegging wordt het lidmaatschap jaarlijks stilzwijgend verlengd. 

2. Opzegging kan uitsluitend schriftelijk of per e-mail ([email protected]) aan de ledenadministratie plaatsvinden. Opzegging is alleen geldig als deze bevestigd is door de ledenadministratie. Opzegging van het lidmaatschap kan slechts plaatsvinden tegen het einde van het verenigingsjaar en dient vóór 1 mei te zijn gedaan. 

3. Als de opzegging niet heeft plaatsgevonden voor 1 mei kan het bestuur in sommige situaties besluiten dispensatie te geven: 

a. op grond van medisch advies; 

b. op grond van andere, naar het oordeel van het bestuur, afdoende redenen. 


Bestuur en commissies 

Het Bestuur van de vereniging bestaat uit een voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester eventueel aangevuld met een of meerdere leden. Het bestuur is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het beleid van de vereniging en het toezicht op de uitvoering daarvan. Zij draagt zorg voor een goede coördinatie en afstemming van de activiteiten binnen de vereniging. 

Het bestuur wordt bij de uitvoering bijgestaan door verschillende commissies zoals onder andere scheidsrechterscommissie, arbitragecommissie, technische commissie. De actuele commissies en hoe zij te bereiken zijn vind je op www.mhcudenhout.nl. 

Leden en ouders/verzorgers van leden zijn altijd welkom om zich aan te melden als vrijwilliger bij de vereniging. Hiervoor kun je een mail sturen naar [email protected]


Scheidsrechters verplichtingen 

1. Alle leden vanaf 16 jaar worden verplicht om het scheidsrechterdiploma te behalen. De vereniging beveelt het aan bij leden vanaf 14 jaar. Voor het behalen van het scheidsrechtersdiploma dien je een scheidsrechterscursus te volgen, deze wordt ieder jaar door de vereniging georganiseerd. 

2. Alle seniorleden, die aan de KNHB-competitie deelnemen, dienen in het bezit te zijn van een geldige scheidsrechterskaart. Als je als lid verzuimt om aan jouw verplichtingen voor het fluiten van een toegewezen wedstrijd te voldoen, kan het bestuur je een boete opleggen. 

3. Het is toegestaan om jezelf te laten vervangen door ander lid van de vereniging, mits diegene daarvoor is bevoegd. Het is niet toegestaan om jezelf te laten vervangen door personen die geen lid zijn van de vereniging, tenzij je toestemming van de arbitragecommissie hebt gekregen. 

Aansprakelijkheid 

Ieder lid is persoonlijk aansprakelijk voor schade, door hem of haar aan de vereniging en/of derden toegebracht. 


Straffen en boetes 

1. Het bestuur kan in geval van overtreding, van het huishoudelijk reglement of eventuele andere reglementen, gepaste maatregelen treffen. 

2. Voor handelingen of nalatigheid die de belangen van de vereniging in grote mate schaden, kan het bestuur overgaan tot schorsing of beëindiging van het lidmaatschap. 

3. Boetes die door de KNHB worden opgelegd aan de vereniging worden door de vereniging doorbelast aan de veroorzaker(s) van deze boete. 

4. Alvorens een besluit wordt genomen tot staf of maatregel zal het bestuur het betreffende lid horen. Indien de straf of maatregel is opgelegd aan een team hoort het bestuur de aanvoerder of verantwoordelijke coach (jeugdteam) van het team. 

5. Het lid wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de opgelegde straf, maatregel of boete.

6. Een boete opgelegd aan een team kan op ieder van de teamleden volledig worden verhaald. De teamleden zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de boetes opgelegd aan het team. 

7. De vereniging hanteert ten aanzien van wangedrag op het veld de strafprocedure van de KNHB. Daarbovenop kan een eigen strafprocedure van toepassing zijn indien er sprak is van ernstig wangedrag van leden binnen de eigen club of bij andere verenigingen. 


Onze trotse sponsoren

Share by: