header foto
 
Ingezonden Post

Oranje Experience - Hockey Clinic

Nieuws afbeelding 12-5-2015


Oud-internationals Teun de Nooijer, een van de vijf ambassadeurs van Laureus Nederland, en Jacques Brinkman geven op 5 juni 2015 voor het goede doel een uitgebreide olympische clinic op nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem. " De Oranje Experience”. De opbrengst van " De Oranje Experience” gaat naar Laureus Nederland. De Laureus Foundation Nederland ondersteunt hiermee het Sport 4 The Better Project op een school in Gouda waar brugklassers door middel van sport en educatie leren sociaal competenter te zijn.


Laureus Nederland valt onder de vlag van de wereldwijde organisatie Laureus Sport for the Good Foundation. De beweging kreeg vleugels na het WK rugby van 1995 in Zuid-Afrika, voortbordurend op de kracht van sport als bindende factor. Nelson Mandela benadrukte als beschermheer van de organisatie in 2000 tijdens een toespraak de waarde van sport. ‘Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen. Sport heeft de kracht om mensen te inspireren en te verenigen’.

Nederlandse stichting
De Nederlandse stichting is opgericht in 2009 en zet zich in voor kinderen met sociale en maatschappelijke problemen. Daarbij gaat het er om dat zij gedurende een langere periode worden geholpen door het sportaanbod te koppelen aan educatie. Laureus zet in op kwaliteit en duurzaamheid.  "Wij willen Nederland inspireren door middel van de kracht van sport, jonge mensen en hun gemeenschappen te laten leren. Wij geloven dat onderwijs DE manier is om hoop en gedragsverandering te realiseren” zegt foundation manager Wendy Nagel van Laureus Nederland. " gedragsverandering is niet zo makkelijk, hier is veel passie en toewijding voor nodig”.

Inhoud

Deelname aan de dag uit ‘het leven van een Oranje-international’ kost 249 euro, waarvan de opbrengst in het geheel naar Laureus en het project van Sport 4 The Better gaat. Individuen of teams krijgen van Teun de Nooijer en Jacques Brinkman een rondleiding op het nationaal sportcentrum Papendal, een kleedkamer briefing, een tophockeyclinic en een hapje en een drankje.

Inschrijven voor de Oranje Experience? Ga naar www.hollandhockeyhouse.nl of

http://cdn.myclang.com/public/operations2/78531332581ad457241dd2eeeefea43d/Spacer_2.gif

http://cdn.myclang.com/public/operations2/78531332581ad457241dd2eeeefea43d/Spacer_2.gif

http://cdn.myclang.com/public/operations2/78531332581ad457241dd2eeeefea43d/Spacer_2.gif

Klik hier  »

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA