header foto
 
Arbitrage

Let op: wijziging in de arbitrage regels

24-5-2019 Het niet komen opdagen voor een fluitbeurt of voor het examen: het blijft bij elke club een bekend probleem. Om te voorkomen dat leden hiermee gemakkelijk wegkomen, zijn de regels rondom arbitrage, in samenwerking met het bestuur, wat aangescherpt.

Je kunt ze op deze pagina rustig nalezen. Hieronder zie je ook een overzicht met de consequenties die dit seizoen per direct in werking worden gezet:
 • Niet op komen dagen voor een fluitbeurt
  • Als je niet op komt dagen en geen vervanging hebt geregeld voor een fluitbeurt, zul je ingedeeld worden om thuis een wedstrijd te fluiten tijdens de eerstvolgende uitwedstrijd van jouw eigen team en zul je dus niet mee kunnen spelen.
  • Mocht dit niet mogelijk zijn, omdat je nog geen scheidsrechterskaart hebt, maar er op de betreffende tijd een 11-tal thuis spelen, zul je op diezelfde dag worden ingedeeld om een wedstrijd bij de jongste jeugd te fluiten.
  • Voor de teams op zondag is bovenstaande regel niet meestal uitvoerbaar, omdat bij uitwedstrijden in een bepaalde zondag geen andere wedstrijden thuis gespeeld worden. In dat geval, wordt je ingedeeld om je eigen wedstrijd te fluiten en zul je ook niet mee kunnen spelen.
  • In alle gevallen wordt bij de niet-opgedaagde scheidsrechter een boete van €10,- verhaalt zodat de invaller beloont kan worden voor zijn inzet.
 • Niet behalen van scheidsrechterskaart
  • Iedere speler die bij aanvang van het herfstseizoen 15 jaar is, is verplicht de scheidsrechterkaart te halen. Daartoe kunnen twee pogingen per jaar gedaan worden. Als je twee keer niet slaagt voor je examen, blijft er één fluitbeurt per seizoen (dus twee per jaar) staan en word je ingedeeld om twee bardiensten per seizoen (dus vier per jaar) te draaien (eventueel kunnen dit ook andere klussen voor de club zijn).

Wanneer hier vragen over zijn, verzoeken we je contact op te nemen met de Arbitrage via [email protected].

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA