De AVG: wat gaat er veranderen?

Nieuws afbeelding 10-2-2019

Volgens de nieuwe AVG richtlijnen moeten wij als sportclub voortdurend kunnen aantonen dat wij zorgvuldig met onze gegevens, met name privacygevoelige gegevens, omgaan. De afgelopen maanden is hiervoor beleid opgesteld. Onderdeel hiervan is dat personen die met privacy gegevens binnen de club werken een geheimhoudingsverklaring toegestuurd krijgen via de mail om deze te ondertekenen en retour te sturen.

Daarnaast vinden wij het als bestuur van MHCU belangrijk dat iedereen, met name onze minderjarige clubleden, in een veilige omgeving kan sporten. Daarom willen wij de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) invoeren. Als vereniging willen we graag dat bestuursleden en alle vrijwilligers die werkzaamheden verrichten waarbij zij in aanraking komen met onze minderjarige leden (zoals trainers en coaches), een VOG overleggen.

Binnenkort zullen alle vrijwilligers die dit betreft een mail ontvangen met een link, waarmee zij gratis een VOG kunnen aanvragen. Deze VOG kan vervolgens worden overlegd aan het bestuur. Bij deze mail zal een gedragscode zijn bijgevoegd, welke wij graag getekend retour ontvangen.

Het bestuur van MHCU

26-8 Spelregelavond