header foto
 
KNHB

Regelwijzigingen voor seizoen 2018-2019

Nieuws afbeelding 6-7-2018 De KNHB heeft de regelwijzigingen voor het volgende seizoen bekend gemaakt. Vanaf volgend seizoen is het, waar het nu alleen nog bij senioren mocht, voor junioren ook toegestaan om de bal boven de schouders te stoppen, spelen en van richting te veranderen op welke manier dan ook, zonder dat hier gevaar bij ontstaat. Omdat de spelregels voor het aannemen van een hoge bal vaak voor verwarring zorgen, zijn deze hieronder uitgelegd.

We raden alle coaches, spelers en scheidsrechters aan dit goed door te nemen en te zorgen dat jullie deze regel begrijpen!

Het is vanaf volgend seizoen voor zowel junioren als senioren, toegestaan om de bal te spelen, stoppen of van richting te veranderen op welke manier dan ook. Hierbij is het belangrijk dat er geen gevaar ontstaat.

Bij het aannemen van een hoge bal, of deze nou onder of boven de schouder is, moeten alle spelers op minimaal 5 meter afstand van de bal staan, en deze mogen pas binnen de 5 meter komen zodra de bal onder controle is gebracht door de speler die de bal aanneemt. De speler die als eerste op de plek stond waar de bal neer gaat komen, heeft recht om de bal aan te nemen. Indien het niet duidelijk is wie de eerste ontvanger is, geldt dat het team dat niet de bal omhoog heeft gebracht, het recht heeft om de bal aan te nemen, en dus alle andere spelers op afstand moeten staan.

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA