Arbitrage

Tips nodig voor het fluiten dit seizoen?

Nieuws afbeelding 28-2-2018 De scheidsrechtersplanning is inmiddels in LISA gezet door de arbitragecommissie, maar fluiten kan best lastig zijn. Hoe zorg je er nou voor dat je goed voorbereid begint aan een wedstrijd? Hieronder vind je een aantal tips.
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de spelregels.
    • Lees het document 'Briefing CS/CS+' of  'Reglement veldhockey per 2017' eens door. Hier vind je alles wat je moet weten om een wedstrijd te begeleiden. Deze bestanden vind je onder 'Contact --> Links' op onze site.
  • Toon zelfverzekerdheid terwijl je fluit.
    • Een onzekere scheidsrechter komt vaak minder prettig over bij teams dan een zelfverzekerde. Sta je zelfverzekerd op het veld, dan krijg je over het algemeen minder commentaar en is het voor iedereen leuker.
  • Geef gebaren aan met een gestrekte arm.
    • Zorg ervoor dat je gebaren duidelijk en met een gestrekte arm toont. Door dit te doen kom je automatisch een stuk zelfverzekerder over.
  • Als jij een beslissing hebt genomen en andere zijn het hier niet mee eens, laat je dan niet te snel be├»nvloeden.
    • Let wel op, als alle teams A zeggen en jij zegt B, wees dan niet te 'groot' om je beslissing te wijzigen. Jij blijft echter de baas over het spel, dus als een discussie klaar is, geef dit dan ook aan.
  • Geef handjes aan de coaches voorafgaand aan de wedstrijd.
    • Dit lijkt misschien nutteloos, maar het is een hele makkelijke manier om een betere band te scheppen met de teambegeleiders en dit zal ook in jouw voordeel werken tijdens de wedstrijd.