header foto
 
Zaalhockey

Zaalhockey: Vijf tips voor de lange corner

Nieuws afbeelding 3-12-2016


Tip 1: Het loont om meer te schieten.
Ben je bij de aanvallende partij en sta je in een moeilijke hoek? Schiet dan gewoon op goal. Als de keeper de bal over de achterlijn speelt, leverde dat vroeger balverlies op. Nu krijg je een lange corner en behoud je balbezit. Conclusie: schiet vanuit hoeken waaruit je vroeger nooit zou schieten.

Tip 2: Snel nemen.
Profiteer van de ruimte op het veld door de lange corner zo snel mogelijk te nemen. Hoe doe je dat? Leg voor de wedstrijd achter de balk en ter hoogte van de middellijn alvast een paar ballen klaar.

Tip 3: Eerst breed, dan diep
Als je de lange corner eenmaal snel genomen hebt, verleg het spel dan naar de andere kant. Daar ligt meestal de ruimte. Speel de bal eerst breed en dan diep. Een diagonale pass kun je het best vermijden.

Tip 4: Inlopen en kaatsen
Een andere manier om de lange corner te nemen, is met behulp van de kaats. Je mag een lange corner richting de cirkel spelen, maar niet rechtstreeks erin. Wanneer iemand uit de cirkel stapt en de bal doorkaatst, kan iemand anders vrij scoren. Overigens: wanneer je de bal eerst tegen de balk speelt, mag je hem wél rechtstreeks de cirkel inspelen.

Tip 5 (keepers): verander niks! 
Doe als keeper wat je altijd gedaan hebt. Haal geen capriolen uit om de bal binnen te houden, maar speel hem gewoon over de achterlijn, net zoals altijd. Dan lijd je maar balverlies. Zorg er wel voor dat je op tijd terug in je doel bent, want de tegenpartij kan de lange corner snel nemen.

 

Bron: https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/wereldkampioenen-geven-vijf-tips-lange-corner-zaal/

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA