header foto
 
TC

Resultaten gebruik TIPS

Nieuws afbeelding 1-2-2016

Beste ouders, coaches en trainers,

Dit seizoen zijn we gestart met het gebruik van het speler volg systeem TIPS. Doelstelling is om beter en structureel onze spelers en speelsters in kaart te brengen, begeleiding en training beter aan te laten sluiten bij de behoeftes en de teamindeling objectief en efficiĆ«nter te maken. 

Tijdens de eerste meting van November/December zijn in totaal 427 formulieren ingevuld. Dit is 43% van het totaal. Hierbij hebben we gelukkig van ieder team en dus van iedere speler/speelster minimaal 1 beoordeling. Aangezien het de eerste keer is zijn we tevreden met dit resultaat. Wel streven we er naar om bij de volgende meting dit percentage omhoog te krijgen. 

We hebben de eerste resultaten geanalyseerd en het is goed om te zien dat het redelijk consistent is ingevuld. Tussen verschillende beoordelingen zitten geen hele rare uitschieters. Dit geeft aan dat trainers en coaches serieus bezig geweest zijn om het zo goed mogelijk in te vullen. Dat is goed om te zien. 

We zien bij de teams ook al duidelijk de niveaus naar voren komen wat zeker gaat helpen bij de teamindelingen. 

Daarnaast is het opvallend om te zien dat er onafhankelijk van elkaar een aantal onderdelen zijn waar structureel laag op gescoord wordt. Zo scoort meer dan 50% onvoldoende op een passerende pass in de diepte geven, 40% scoort onvoldoende op omschakelen en bijna 30% op scoringstechnieken. Deze resultaten gaan we ook gebruiken om de trainers specifieke oefenstof aan te bieden om hierop in te spelen. 

We gaan in April een tweede meting uitvoeren waarbij we een invulpercentage van minimaal 60% als doelstelling hebben.  

Belangrijk aandachtspunt is dat bij het invullen gescoord wordt op basis van het team waarin men speelt. Dus niet op basis van leeftijd of niveau. Dus een speler die op jongere leeftijd in een hoger team zit zal in verhouding tot zijn/haar teamgenoten beoordeeld moeten worden zonder rekening te houden met de leeftijd. Andersom mag je in de D3 scoren op D3 teamniveau zonder het met het niveau van de D1 te vergelijken. 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben neem dan contact op met je coƶrdinator vanuit de TC of met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

TC MHC Udenhout
Rene Slegers

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA