Beste leden, ouders en/of v" /> MHC Udenhout

TC

KNHB-scheidsrechtercursus (ook voor ouders en/of coaches!!!)

Nieuws afbeelding 17-9-2015

Beste leden, ouders en/of verzorgers van MHCUdenhout,

Met alle verenigingen is overeengekomen dat vanaf seizoen 2006-2007 alle spelers/speelsters, vanaf de B-leeftijd, leeftijd 15 jaar en ouder, in het bezit moeten zijn van een scheidsrechterskaart.

Ook binnen onze club is het verplicht dat elk actief spelend B-lid van deze leeftijd een scheidsrechterskaart behaalt. Hoe meer leden deze kaart hebben, des te prettiger de te leiden wedstrijden in te plannen zijn en óók binnen onze club geldt: "vele handen maken licht werk”. Daarbij is het behalen van de scheidsrechterskaart ook bevorderend voor je eigen spel, je bent door de cursus straks goed op de hoogte van alle spelregels. Bovendien worden de door de KNHB opgestelde nieuwe regels door de arbitragecommissie aan jou doorgegeven. Het zal er op neer komen dat je per seizoen ongeveer 5 keer een wedstrijd moet fluiten, dus dit is te overzien. De kosten van deze cursus, het af te leggen examen en eventueel herexamen, wordt vergoed door de club.

Binnenkort start er weer een nieuwe cursus. Deze wordt door de KNHB digitaal aangeleverd en er wordt op een avond een examen afgenomen. Voor deze cursus zullen de B-spelers/speelsters die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart en de leeftijd hebben van 15 jaar of ouder door ons aangemeld worden.

ECHTER: speel je wel in de B-jeugd, ben je nog geen 15 jaar, maar ben je wel enthousiast over deze cursus en zou je graag wedstrijden willen leiden, dan is het ook mogelijk om hieraan deel te nemen. Stuur dan vóór 23 september een mailtje met je naam, je leeftijd en het team waarin je speelt naar [email protected] We zullen je dan na overleg z.s.m. berichten.

Uiteraard houdt de arbitragecommissie rekening met het niveau van de speler/speelster voor de te leiden wedstrijden. De geslaagden zullen b.v. nooit ingedeeld worden voor het fluiten van een wedstrijd hoger dan het team waarin ze zelf spelen.

Met het bestuur is voor 2015/2016 overeengekomen dat ook ouders en/of coaches  deel kunnen nemen aan deze cursus. De club zal voor u eenmalig de kosten voor deze cursus voor haar rekening nemen. Bent u geïnteresseerd stuur dan vóór 23 september een mailtje met uw naam, geboortedatum en naam/team van uw zoon of dochter naar [email protected]

Zo kunt ook u op de hoogte zijn van de spelregels!

Mede namens het bestuur wens ik iedereen alvast veel succes met de cursus.

Met vriendelijke groet,

Inès Alberts