header foto
 
Bestuur

Verenigingsnieuwsbrief

Nieuws afbeelding 4-9-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 15 - 3 september 2015 VERENIGINGEN
Beste lezer,
Op social media circuleren veel voorbeeld- en instructiefilmpjes over de interpretatie en toepassing van de nieuwe spelregels. Veel van wat daarin te zien is, is geschikt materiaal, maar sommige toelichtingen stroken niet met de Nederlandse spelregelbepalingen. In deze nieuwsbrief verwijzen we je naar de juiste informatie. Verder lees je meer over bijscholingen (visie op Spel & Spelontwikkeling) en bijeenkomsten (warming-up programma) die de komende periode worden georganiseerd.
 
Inhoud
Nieuws
Thema
Opleiding
Oproep
Agenda
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn

NIEUWS

Goed voorbereid op wedstrijdsituaties

Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijdsituaties (n.a.v. de nieuwe spelregels) stelt de KNHB verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Zo zijn er het nieuwe veldreglement, de briefingsdocumentenen beeldmateriaal van verschillende spelsituaties beschikbaar. Tevens worden er spelregelcafés georganiseerd in september, waar ook aandacht besteed wordt aan verschillende wedstrijdsituaties.
Op social media circuleren veel voorbeeld- en instructiefilmpjes over de interpretatie en toepassing van de nieuwe spelregels. Veel van wat daarin te zien is, is geschikt materiaal, maar sommige toelichtingen stroken niet met de Nederlandse spelregelbepalingen. De KNHB vindt het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de laatste veranderingen en adviseert daarom iedereen om het KNHB veldreglement en de nieuwe KNHB briefingdocumenten door te lezen en het beeldmateriaal te bekijken.

THEMA

Verzekeringen voor KNHB leden

De KNHB heeft voor haar leden bij Interpolis twee verzekeringen afgesloten. Het gaat om een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering. Beide verzekeringen bieden secundaire dekking. Dit betekent dat als er een andere verzekering is waarop iemand een beroep kan doen bij schade (bijvoorbeeld een particuliere verzekering van de schadeveroorzaker), hij of zij de schade eerst daar aan moet melden. Alleen wanneer die polis geen dekking biedt of wanneer er kosten zijn die vanuit die verzekering niet vergoed worden, én wanneer onze verzekerde wettelijk gezien aansprakelijk is voor de (letsel)schade, komt de schade voor vergoeding door de verzekeringen van de KNHB in aanmerking. Alle informatie is te vinden via ‘Verzekeringen’ op www.knhb.nl. De KNHB vraagt de vereniging haar leden op de hoogte te stellen van deze informatie.

Tour langs sportclubs om alcoholgebruik onder 18 jaar en boetes te voorkomen

 


De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben echter ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren en in het verkeer. Bovendien lopen sportverenigingen het risico op forse boetes of het intrekken van de vergunning wanneer de naleving niet goed geregeld is. Om sportverenigingen te helpen de naleving te verbeteren zijn er interactieve bijeenkomsten ontwikkeld. Op de website lees je er meer over.

OPLEIDING

Bijeenkomsten warming-up programma


Een goede warming-up verkleint de kans op blessures. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste oefeningen leert. De KNHB ontwikkelde samen met VeiligheidNL en Interpolis een warming-up programma. Vanaf april is het programma beschikbaar. In oktober organiseren wij vier bijeenkomsten verspreid door het land om kennis te maken met het programma. Sportfysiotherapeut Rik Geus geeft dan meer informatie en bespreekt de achterliggende doelen. Deze bijscholingsavond is interessant voor trainers, coaches van (jeugd) teams, technisch managers, looptrainers en fysiotherapeuten. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden.
Trainen volgens de visie op Spel & Spelontwikkeling, doet jouw vereniging dat al?

Het aanleren en verbeteren van het hockeyspel is het meest effectief wanneer dit spelgericht gebeurt. Op elk niveau en op elke leeftijd. Dat klinkt logisch, maar is in de praktijk best lastig. Want wat is dan precies spelgericht trainen en wat voor oefeningen komen daarbij kijken? In ieder geval is het belangrijk niet te trainen met oefeningen in rijtjes of oefeningen waarbij spelers veel stilstaan, maar gevarieerd, spelgericht ofwel wedstrijdsituatief trainen.
Speciaal voor verenigingen worden door heel Nederland interactieve workshops georganiseerd. Wil jij van de hoed en de rand weten? Ontwikkel jouw visie op Spel & Spelontwikkeling en klik hier voor meer informatie.

OPROEP

Uitnodiging Sportkader panel

Ben je trainer, coach, instructeur, combinatiefunctionaris, scheidsrechter, jurylid of bestuurder (al deze mensen noemen wij sportkader) dan vraagt NOC*NSF om je medewerking. Je doet belangrijk werk en weet als geen ander wat er speelt binnen je vereniging en waar je behoefte aan hebt. Jouw mening telt! NOC*NSF gebruikt jouw input om ondersteuning, begeleiding en opleidingen nog beter af te stemmen op jouw behoefte. Ieder kaderlid is uitgenodigd zich aan te melden en aan het onderzoek deel te nemen. Voor meer informatie klik hier.

AGENDA


- Start Bondscompetitie Overgangsklasse en Eerste Klasse     6 september
- Start competitie Hoofdklasse Heren en Dames 13 september
- Start overige Bondscompetities senioren 13 september
website - gegevens wijzigen - contact
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsoren

 

Copyright - MHC Udenhout | Powered by LISA