Zaalhockey informatie

Over zaalhockey

Wil je de spelregels nalezen? Of een document met alle verschillen tussen zaal & veld bekijken? Deze documenten vind je altijd bij 'Contact --> Links'

Zaalhockey informatie 2018-2019

De afgelopen jaren is zaalhockey bij MHC Udenhout uitgegroeid tot een zeer aantrekkelijke manier om de lange winterstop mee door te komen. Zaalhockey staat bekend om het snelle, technische maar ook tactische spel. In de winterse maanden zorgt de zaalhockeycompetitie voor een geweldige sfeer in de gezellige sporthallen van Brabant! Zaalhockey wordt in de periode van begin december tot eind februari gespeeld. Zowel de jeugd als de senioren spelen op zaterdag en zondag. De tijdstippen variëren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Thuiswedstrijden speelt MHC Udenhout over het algemeen in De Roomley. Slechts enkele thuiswedstrijden worden mogelijk elders gespeeld. Op dit moment bestaat de zaalhockeycommissie van MHC Udenhout uit Angela Kabalt, Julia Brouwers en Susan van Gastel.

Training

MHC Udenhout biedt ook trainingsmogelijkheden. Voor trainingen kunnen we voornamelijk terecht in De Roomley en soms wordt er ook elders getraind. De teams trainen ca. 2/3 keer in de zaal. Mocht er als team behoefte zijn aan meer trainingen, dan is het mogelijk om dit zelf te regelen op eigen kosten van het team bij een van de sporthallen in de regio.

Competitie

De eerste wedstrijden worden op 8 december 2018 gespeeld. De competitie eindigt in het weekend van 24 februari. Dit verschilt per team. Het wedstrijdschema en de locaties worden bekend gemaakt zodra MHC Udenhout het schema van de KNHB heeft ontvangen. Publicatie vanuit de bond is gepland 15 november. Senioren en jeugdteams (A, B, C en D) spelen een dubbele competitie in een poule van 5 of 7 teams. Ieder team speelt dus 8 of 12 wedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld in drieluiken en duren 2 x 20 minuten. Teams spelen telkens twee wedstrijden op een dag. Het kan zijn dat er in een weekend twee wedstrijddagen gespeeld worden, maar het kan ook zijn dat een team een heel weekend vrij is. Wedstrijden vangen aan tussen zaterdagochtend en zondagavond. Thuiswedstrijden worden meestal gespeeld in de Roomley. De E teams (achttallen) spelen in een poule van vijf. Ze spelen 1 x thuis en 3 x uit in een blok van 4 wedstrijden die 25 minuten duren met een pauze van 5 minuten. Ook deze teams spelen 6 tegen 6.

(Voor de F teams (zestallen) is er geen competitie.

Het wedstrijdschema is vanaf half november terug te vinden in destandenmotor. Zie ook: www.knhb.nl > Standenmotor (rechts) > Standenmotor – Zaal (links) > invullen club, soort doelgroep, enz.

Let op

Houd de standenmotor van jouw teamgoed in de gaten, want er komen nog aanpassingen in het wedstrijdprogramma!

Poule-indeling

De poule-indeling is terug te vinden in de standenmotor van de KNHB.

Contributie

Inschrijving kan door in te loggen op de site www.mhcudenhout.nl met je lidnummer en wachtwoord. Ga dan naar evenementen en selecteer zaalhockey. Aanmelden doe je door op het shirt te klikken.

Contributie voor 2018/2019 bedraagt € 60.00 en bij aanmelding geeft u tevens akkoord voor automatische afschrijving.

Coaches

Het verschil tussen zaal- en veldhockey beperkt zich niet tot de grootte van het veld, van het team en de aanwezigheid van balken. Ook bijvoorbeeld de strafcorner en het uitverdedigen vergen een hele andere techniek en tactiek van de spelers en dus ook van de coach. Een coach moet in ieder geval zeer regelmatig de standenmotor bekijken in verband met mogelijke wijzigingen in het wedstrijdschema.

Zaalwachten

Gedurende de competitie zijn er verschillende zaalwachten actief. De zaalwachtlijdt op wedstrijddagen alles in goede banen. De zaalwacht hoeft géén verstand van hockey te hebben. Voor aanvang van het zaalseizoen krijgen de ouders van de teams een informatiemail met schema wanneer ze ingedeeld zijn om zaalwacht te zijn en in de week voor de wedstrijd volgt er altijd een instructiemail.

Afgelasting

Het kan altijd gebeuren dat een wedstrijd of speeldag afgelast moet worden, bijvoorbeeld vanwege noodweer. De bond kan voor het gehele district een afgelasting aankondigen. Wanneer je twijfelt over het doorgaan van een wedstrijd. Een afgelasting van de bond komt op NOS Teletekst (pagina 602) te staan. Daarnaast ook opwww.knhb.nlenop onze eigen website). Bovendien zal de zaalhockeycommissie betreffende coaches op de hoogte brengen bij een afgelasting van de bond.

Vanaf dit seizoen publiceert de bond afgelastingen ook via Twitter! Volg daarom @Zaalzuid.

Zaalhockeycommissie

De zaalhockeycommissie coördineert alle activiteiten op het gebied van zaalhockey : trainingen, trainingslocaties, wedstrijden en scheidsrechters. Mail je vragen voor de zaalhockeycommissie naar [email protected]