Algemeen
MHC Udenhout is een hockeyclub voor én door leden. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en aan alle (ouders van) leden wordt dan ook gevraagd een actieve rol te vervullen. Hier vallen onder bardiensten, coachen, activiteiten organiseren, schoonmaakacties enzovoort.

Training
Het trainingsplan, opgezet door hoofdtrainer Geert Coret, is gericht op de visie "sport is plezier". De trainingen zijn opgedeeld in themablokken van 5 weken. Elk blok begint met een clinic voor trainers en coaches, zodat de hockey technieken en tactieken op eigen niveau zowel tijdens de trainingen las tijdens de wedstrijden worden aangeleerd. Voor de vrijwilligers heeft de club verschillende presentaties opgesteld, welke bekeken kunnen worden via de pagina 'vrijwilligers'.

Activiteiten
Het gehele jaar door worden er, naast de trainingen en de competities, veel activiteiten georganiseerd. Op het veld, maar ook naast het veld. Denk hierbij aan mini zaalhockeydag, ouder/kind toernooi, hockeykamp, mini slotdag, verschillende clinics en super sunny sundays!

Vandaag:
Geen jarigen vandaag