Met ingang van het hockeys" /> MHC Udenhout

Ingezonden Post

KNHB verplicht mondbeschermer vanaf seizoen 2015-2016

Nieuws afbeelding 17-4-2015

Met ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 is het dragen van een mondbeschermer verplicht. Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De regel wordt per 1 augustus 2015 van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.

Wil je meer weten over deze maatregel? Klik hier.

Praktische tips voor een goede voorbereiding

De KNHB ondersteunt hockeyers bij de voorbereiding op de nieuwe regel. Tijdens de tweede helft van het seizoen 2014-2015 brengt de KNHB middels een campagne, in samenwerking met partner Interpolis, de regelwijziging onder de aandacht. Onder de slogan 'Wel zo slim: bitje in.’ attenderen zij hockeyers op de nieuwe regel. Iedereen die nog geen mondbeschermer draagt, stimuleren ze er nu al een in te doen. Draag jij er al een?

Interpolis Hapdag op jouw vereniging?
De KNHB heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 van kracht. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus op maat gemaakte gebitsbeschermers heeft de voorkeur boven de boil and bite variant.

KNHB partner Interpolis biedt aan alle hockeyclubs in Nederland de ‘Interpolis Hapdagen’ aan. In samenwerking met tandartsen vervaardigen ze, op een dag naar keuze, op maat gemaakte gebitsbeschermers. Hockeyers kunnen dan direct op de club, tegen een gereduceerd tarief, een gebitsbeschermer laten aanmeten. Klik hier voor meer informatie over mondbeschermers en/of meld je aan voor de Interpolis Hapdag.

Wel zo slim: bitje in.

Vanaf 1 augustus 2015 dragen alle hockeyers een bitje. Draag jij er al een?