Ingezonden Post

MC1 kampioen in de 2e klasse!

17-11-2013

Meisjes C1 heeft met nog één wedstrijd te gaan het kampioenschap binnengehaald in de herfstcompetitie. De meiden onder leiding van Ron Kabalt, Lidwien Eggermont en Guido Weekamp versloegen in de voorlaatste wedstrijd Goirle met 6-0. Omdat de nummer twee, Tilburg, verloor van de nummer drie Were Di, zijn de Udenhoutse meiden niet meer in te halen. Aanstaande zaterdag komt de wedstrijd tegen Were Di nog slechts als formaliteit in de boeken.

De meiden begonnen voortvarend aan het seizoen met een klinkende overwinning van 10-1 op Tilburg. Vervolgens werden respectievelijk Waalwijk (0-3), Berkel Enschot MC2 (8-1), Goirle (0-7), Were Di (5-1) met 0 punten naar huis gestuurd. Tijdens de herfstvakantie oefenden de Udenhoutse MC1 tegen onze eigen MB1 (2-2) en werden na goed spel nipt verslagen door de meiden van Berkel-Enschot MC1, die in de eerste klasse uitkomen.

Na deze goede oefenwedstrijden zakte het team iets terug met een kleine overwinning op Tilburg (0-1) en het gelijke spel tegen Waalwijk (2-2). De coaches beraamden een goed gesprek met de meiden na de 4-3 verliespartij tegen Berkel MC2. De puberende meiden bleken niet met hockey bezig te zijn, maar met randzaken als publiek, scheidsrechters en tegenstanders. Na het gesprek stonden de koppies weer allemaal dezelfde richting op en was de rust in het spel wedergekeerd. Dat uitte zich in de klinkende 6-0 overwinning op Goirle, zonder ook maar één kans weg te geven.

Zaterdag spelen de meiden met hun kampioensroes de laatste wedstrijd voor de winterstop bij Were Di om 15.45 uur. Ook daar zullen zij proberen om de volledige buit mee te nemen naar Udenhout om vervolgens met de rest van de club het feest compleet te maken.

Avus