MHC Udenhout

Ingezonden Post

MHC Udenhout Heren 3 zoekt twaalfde.....

Nieuws afbeelding 13-5-2013

MHC Udenhout Heren 3 zoekt twaalfde man met toeters, bellen en spandoeken

Op zondag 26 mei om 13.30 uur speelt Heren 3 de kampioenswedstrijd op het gerenoveerde veld van MHC Udenhout.  Één punt is genoeg om voor de tweede keer het kampioenschap binnen te hengelen. Uiteraard gaat het Udenhoutse team voor de volle winst tegen Des H6 om niet afhankelijk te zijn van de nummer twee in de poule: Rosmalen H5.

Juich samen met ons en kom supporteren met toeters, bellen, trommels en spandoeken. Beleef het mee zoals de yell luidt van diverse teams van onze hockeyclub:

Één voor allen, allen voor één!!

Heren 3 zou het geweldig vinden als iedereen in het Udenhouts blauw langs de kant staat. We hopen op een hoge opkomst van zowel de jeugd- als de seniorenteams in hun blauwe thuistenue van MHCU. De zon is reeds besteld, het feest is reeds georganiseerd. Het team gaat voor het kampioenschap!

Na de wedstrijd viert Heren 3 samen met de andere kampioenen JA1 en JB1 het spetterende kampioensfeest.

Historie:

Heren 3 heeft geen lange historie. Het team is voorafgaand aan het hockeyseizoen 2012-2013 pas van de grond gekomen door de inzet van clubicoon Oskar de Keijzer, die met een grote mond ruim een jaar geleden geroepen had dat hij wel een team bij elkaar kon krijgen. En zo geschiedde. Oskar ging aan de slag binnen zijn vriendenkring en nam een kijkje bij de jeugd. Heren 3 is daardoor zijn eigen ‘kindje’ geworden met als doel om een prestatiegerichte pot te hockeyen en strak te trainen. Daarbij wel met de insteek om het gezellig te hebben met het oog op de derde helft. Door de enthousiaste inzet van Oskar als aanvoerder en Teun Haans als trainer, is het gemêleerde team van voormalig Heren 1 en Heren 2 spelers, voormalig recreanten en vaste invallers uit de JA1 en JB1 uitgegroeid tot een hecht team, dat vecht voor elkaar.

Normaliter kent een competitie twaalf teams en wordt voor de winterstop de eerste ronde gespeeld en na de winterstop de tweede ronde. De KNHB kwam met een ander concept. Heren 3 speelde een herfstcompetitie met zes teams. Na acht gewonnen wedstrijden, een gelijkspel en een verliespartij pakte Heren 3 hun eerste titel met een doelsaldo van 54-12 en promoveerde direct naar de promotiepoule; de lentecompetitie. Tijdens dit schrijven zijn er reeds zeven wedstrijden gewonnen en slechts een verloren. Het huidige doelsaldo is 39-8. Een prachtig gemiddelde over het gehele seizoen. Het team gaat voor de 100 doelpunten!

Jij komt toch ook op 26 mei?