MHC Udenhout

MHCUDENHOUT HEREN 1 VEROVERT 2E PLAATS IN COMPETITIE 2015/2016

Nieuws afbeelding 11-4-2016

Zondag 10 april 2016

Udenhout – Zondag 10 april; De zon schijnt, de lucht is blauw, heren 1 van Udenhout kom maar gauw. Heerlijk hockey weer was het zondagochtend om 11.15.

De mannen van Udenhout kwamen tussen 11.00 en 11.15 binnendruppelen op de club. Twee boys waren zaterdag jarig en namen de felicitaties in ontvangst.

Het team ging om 11.30 de kleedkamer in waarna coach/trainer Rutten het woord nam. De opstelling werd bekent gemaakt. De onderwerpen welke tijdens de training aan bod zijn gekomen zijn door Rutten nogmaals aangehaald om de jongens scherp te krijgen. Dirkx was later, maar had dit keurig netjes aangegeven aan Rutten en had een legitieme reden, bleek later in de middag… De heren gingen het veld op nadat er nog wat crèmepjes op het gezicht zijn aangebracht. Het inspelen kon beginnen. Ook Teun van Roessel was van de partij als 'mini van de week'.

De wedstrijd ging van start. De mannen van Udenhout moesten aan de andere kant van het veld starten wat niet gebruikelijk is.
(M.) Hoppenbrouwers was terug op het veld na een lange afwezigheid. Daarnaast was de geblesseerde Vermeer ook van de partij om zijn team aan te moedigen. Ome Willem heeft zich ontfermt over zijn neefje Teun en alle andere facilitaire diensten. De management-functie was wederom sterk vertegenwoordigd wat met het mooie weer wel noodzakelijk was.

Tijdens de eerste helft domineerde Udenhout de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel vroeg in de eerste helft welke werd gescoord door de kersverse 18-jarige Van den Bersselaar. De 1-0 voorsprong was een feit. Ook de 2-0 viel vrij kort daarna door een inzet van (A.) Pepping. Of de 3-0 in de eerste of tweede helft viel is voor de verslaggever onbekend. Wat wel bekend is, is dat dit doelpunt door Willems gemaakt is. Jetro...? Nee, Ben Willems natuurlijk! Klasse hockey door Udenhout. Keeper Sallevelt heeft tot de 3-0 het doel volledig schoon weten te houden. Zelfs het raken van de bal buiten de cirkel is Sallevelt niet vreemd. Wat door de arbitrage ongezien is gebleken.

De huidige stand in de competitie is als volgt;

Tilburg H14

Were Di H7

12

7

Het arbitrage duo heeft naar ieders tevredenheid gefloten. Zij waren duidelijk de baas op het veld en hebben hun tanden laten zien aan de tegenstanders welke regelmatig in discussie wilden gaan met de arbitrage.

Het laatste doelpunt komt (zoals hij zelf aangaf) 'volledig' op naam van De Keizer. Een verschrikkelijk harde sleeppush in de rechter kruising van tegenstander Push. De 4-0 was een feit wat de eindstand bleek.

Al met al een mooie wedstrijd. Het lijkt er op dat de trainingen zijn vruchten afwerpt. Het publiek heeft later aan de verslaggever aangegeven dat het per wedstrijd leuker is om te komen kijken. De wedstrijden worden beter, leuker en er is nagenoeg geen enkel commentaar door medespelers van Udenhout op elkaar. Een leuk compliment.

Na de wedstrijd zijn de heren nog even lekker in het zonnetje gaan zitten om de overwinning te vieren en het verlies van de Dames van Udenhout 'weg te drinken'.