Ingezonden Post

Samen staan we sterk

19-4-2013
‘Samen staan we sterk’, hebben we als titel aan dit bericht gegeven.
Waarom? Nou heel duidelijk: we zijn een kleine club, maar wel een enthousiaste club die erg vooruitstrevend is. We willen én kunnen namelijk nog steeds groeien.

Onze hockeyclub draait louter op de vrijwillige inzet van de leden. Als die vrijwilligheid wegvalt, heeft Udenhout geen hockeyclub meer en kunnen wij als senioren geen feestjes meer vieren na de wedstrijden. Je kunt nu wel zeggen: ‘Ja prima, dan ga ik naar Berkel-Enschot of Oisterwijk, maar zelfs daar en ook bij bijvoorbeeld een hoofdklasseclub zetten alle leden zich vrijwillig in ten behoeve van de jeugd, het bestuur, de bardiensten en als scheidsrechter.

Omdat onze club klein is, wordt er van ons als senioren verwacht om een keer bij te springen. Dit kan zijn voor trainingen aan de jeugd, bardiensten, fluiten van wedstrijden en organiseren van feesten. Het dus kan weleens voorkomen dat je als lid van de club ingedeeld wordt (door een andere vrijwilliger, die niet in ieders agenda kan kijken) om even een steentje bij te dragen. Soms is dat in een weekend dat je een vakantie hebt gepland, of dat je moet werken. Juist, dan kun je echt niet. Als je je dan even inzet om vervanging te regelen, dan is dat geen probleem. We zijn een hechte club, dus dat lossen we voor elkaar op.

Nu kun je wel roepen dat je de hele week al verplichtingen hebt met betrekking tot werk, huishouden, school of wat voor voorbeeld dan ook. Dat hebben we allemaal.

Denk dan eens terug aan de vrijwillige inzet van de mensen uit het verleden, die zorgden dat jij als pupil training kreeg, een drankje of een zakje chips aan de bar kon bestellen of dat de door jouw gespeelde wedstrijd in goede banen geleid werd.

Juist, ook dat waren mensen die zich belangeloos inzetten voor onze hechte, kleine, vooruitstrevende club. Onze jeugd heeft de toekomst en daar kun jij aan meehelpen.

Onze hockeyclub is voortdurend op zoek naar mensen die, in hun toch al spaarzame vrije tijd, een uurtje per week vrij kunnen maken voor bijvoorbeeld:
-een vergadering in één van de commissies
-training te geven aan onze toekomst: de jeugd
-een bardienst te draaien
-een wedstrijd te fluiten
-de heg te snoeien
-de accommodatie een keer te vegen
-papiertjes en bekertjes opruimen
-etc. etc.

Laat het niet elke keer van dezelfde mensen afhangen. Door de diversiteit aan vrijwilligers wordt onze hockeyclub levendiger en groter! Samen staan we sterk!
Ingezonden post wat het bestuur van harte ondersteunt.