MHC Udenhout

5-10-2015

MHCUdenhout Heren 1 nog steeds ongeslagen met koppositie

Zondag 04 oktober 2015

Breda - Zondag 4 oktober trad het eerste team van MHCUdenhout aan tegen Push H11. Push dat nog geen enkel punt veroverd had. Een gegarandeerde overwinning voor MHCUdenhout zou je denken evenals de spelers van MHCUdenhout.

Na een kort moment van inspelen - door de te late broers Van de Plas - heeft captain (A.) Pepping de opstelling besproken met zijn team. "Eenvoudig gaat deze wedstrijd niet gewonnen worden" waren de belangrijkste woorden van Pepping.

De wedstrijd werd aangevangen door een zielig en onzeker fluitsignaal van het jonge en onervaren arbitrage-duo. Vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat MHCUdenhout de wedstrijd zonder de hulp van de arbitrage moest winnen. De waarneming was ronduit teleurstellend.

Al vroeg in de eerste helft, voordat de eerste wissels hadden plaatsgevonden aan de kant van Udenhout, viel het eerste doelpunt (1-0). Er was op dat moment aan niemand een fout toe te rekenen. Een paar minuten later viel eveneens het tweede doelpunt. Slordig balverlies door spits Van Den Bersselaar op de 23-meterlijn aan de zijde van MHCUdenhout was de oorzaak van dit tegendoelpunt. De diepe spits van Push werd onvoldoende verdedigd waarna een bal door de benen van keeper Jansen de 2-0 maakte. Een onrustig begin van de wedstrijd maar met name een onrustige wedstrijd binnen het team van MHCUdenhout. De frustraties waren op dat moment hoog opgelopen.

MHCUdenhout zag de kans op winst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tot het moment dat spits Van Den Bersselaar aan de bal komt, de rechter hoekvlag van de tegenstander gaat opzoeken, naar binnen draait en net voordat hij de cirkel van Push dreigt binnen te gaan geeft hij een ferme paas op een speler die op de kop-cirkel vrij stond. Deze speler bedacht zich geen moment en flatste de bal gecontroleerd, hard en strak in de rechter hoek van de goal van Push. De trotse doelpuntenmaker was Ben Willems – Man of the match. (2-1)

MHCUdenhout kreeg hoop en er werden meer aanvallen gecreëerd. Een strafcorner was de beslissing van de arbitrage. De rechtsbuiten Van Oene mag aantreden om de strafcorner aan te geven. "Op Pepping" was het verzoek. Een strakke push van Van Oene perfect in de stick van Pepping. De vooraf bedachte variant werd uitgevoerd. Pepping legde af op Arts aan de linkerkant, die weer afgeeft op Van Den Bersselaar aan de rechterkant, de keeper kansloos en Van Den Bersselaar flatst eveneens in de rechter hoek. (2-2)

Op slag van rust werd de mineurstemming waarin MHCUdenhout in de beginfase van de wedstrijd verkeerde door Pepping omgezet in vertrouwen. Nee, het was niet (A.) Pepping maar (B.B.) Pepping(!). Tot ieders verbazing werd (B.B.) Pepping aangespeeld bij de 23-meterlijn van Push, waarna Pepping twee middenvelders van Push uitspeelde. Na de penetratie van de cirkel bedacht Pepping zich geen moment, draaide op zijn backhand en flatste de bal in de linker hoek van de goal. De 2-3 was een feit. MHCUdenhout stond voor en iedereen had er weer vertrouwen in. De felicitaties voor Pepping waren er door het gehele team. Woorden als: "Dit bewijst maar weer hoe slecht de keeper van Push is” werden al snel geroepen tijdens de rust.

In de tweede bedrijf was MHCUdenhout hoofdzakelijk in balbezit. Push kreeg zelden kansen en MHCUdenhout ging het eigen spelletje weer spelen. Er werd beter rond getikt en kansen volgden.

De 2-4 volgde vroeg in de tweede helft na een mooie slag van Van Den Bersselaar. Ook (A.) Pepping bleek trefzeker in de tweede helft 2-5. Blijdschap alom door het gehele team. De winst was zeker na deze twee doelpunten.

Inmiddels had Van De Broek – toen hij wissel stond – aangegeven door niemand aangespeeld te worden en nog geen bal aangeraakt te hebben. Van De Broek, die op de links-midden positie actief was, werd door aanvallers aangekeken zodra de aanvallers geen mogelijkheid naar voren zagen. Derhalve was terugspelen op Van De Broek voor hen eveneens geen optie bleek. De irritatie van Van De Broek werd groter. Daarnaast nam de concentratie bij Van De Broek ook nog eens af. Een verdediger van Push speelde Van De Broek recht in de stick aan rond de middenlijn, maar het was hem niet gelukt de bal te controleren noch aan te raken… De bal verlaat het speelveld maar de arbitrage zag dat anders. Een inslag voor Push was de beslissing waarna Van De Broek de kluts kwijt was.

Het laatste doelpunt werd gemaakt door (A.) Pepping. De zgn. ‘dobbelsteen’ van trainster Rutten bleek wederom succesvol. Van Den Bersselaar liep, zoals in de eerste helft richting de rechterhoekvlag van Push. Van Oene riep dat hij op de kop-cirkel vrij stond, waarop Van Den Bersselaar de bal hard en strak inspeelde op Van Oene. Van Oene nam aan, waarna Pepping de bal op de linker paal verwachtte, en daar kwam de bal. Pepping hoefde te tippen en de 2-6 was een feit.

Keeper Jansen heeft in de tweede helft zijn doel schoon weten te houden, mede dankzij zijn verdedigers die zijn coaching hebben opgepakt. Jansen was in de tweede helft verbaal actiever wat zijn vruchten afwierp.

Al met al een bewogen wedstrijd met een begin zoals de voorgaande training. De rust bij MHCUdenhout was ver te zoeken evenals de concentratie. Net als de thuiswedstrijd tegen Zwart-Wit H9 was de eerste helft slap, maar heeft MHCUdenhout zich op slag van rust weten te herpakken. De tweede helft was succesvol en heeft het team veerkracht getoond. Dank, voor de support van Vermeer en Van Roessel. Hoewel de laatste ook andere zaken te doen had…

De stand na de vierde speelronde

Pos.

Teamnaam