MHC Udenhout

Ingezonden Post

Kampioenen toernooi MC1

Nieuws afbeelding 16-6-2015

Het afgelopen seizoen heeft voor onze MC1 in het teken gestaan van groei. Groei in het begin van het seizoen binnen het team en groei, sportief gezien in de behaalde resultaten.

MC1 startte in de najaarcompetitie in de 4eklasse met een mix van oude en nieuwe MC1 leden. Dat er chemie was werd duidelijk aan het eind van de najaarcompetitie.

Op basis van de behaalde resultaten mocht de MC 1 promoveren naar de 3e klasse.

En de chemie ging door. Door groei binnen het team, groei in vaardigheden door extra trainingen op vrijdag en de inzet van iedereen, teamleden, coaches en trainers. De beloning van deze inzet kwam op 6 juni waar in een afgeladen MHCU arena door een 6-0 overwinning op HOCO MC5 de kampioentitel werd veiliggesteld.

Door deze overwinning stond er direct een volgende uitdaging op stapel: de (verplichte) KNHB kampioenenwedstrijden 3eklasse C die dit jaar werden gehouden in Etten-Leur.

MC1 was één van de 20 teams die zouden gaan strijden om de titel Kampioen district zuid Nederland (Brabant, Zeeland en Limburg).

Ons team kwam wat traag op gang waardoor de eerste wedstrijd tegen de MC2 van Best in het voordeel van Best werd geslecht: 2-0. Wakker geschud door deze uitslag weer vol inspiratie de 0 vastgehouden tegen Were Di MC3. MC1 kwam weer in de bekende "flow” en de volgende wedstrijden tegen Concordia MC2 en Mierlo MC2 werden beiden met 1-0 afgesloten in het voordeel van "onze” MC1 meiden. Resultaat: 2e in onze poule.

De kampioenstitel District Zuid zat er niet meer in. Het hoogst haalbare was een 5e plaats.

Dat gegeven deed echter niets af aan de vechtlust van MC1 getuige wat er de volgende wedstrijd tegen Bommelerwaard MC2 gebeurde. Een wedstrijd waaraan we nog vaak zullen terugdenken… Beide teams waren aan elkaar gewaagd en na 20 minuten speeltijd was de stand 0-0. Omdat er een winnaar uit deze strijd moest komen stond er nog maar één ding te doen: shoot-outs! Na de eerste 5 shoot-outs was de stand 2-2, de spanning was te snijden. Met het einde van de shoot-outs serie in zicht zet Maud van Gorp het team op een 3-2 voorsprong. Als Charlotte van Roessel, vaste keepster van MC1 Bommelerwaard wist te stoppen waren we veilig. En dat gebeurde! Met een schitterende Block sliding wordt het doel schoongehouden en is de eindstand bepaald.

Op naar de laatste wedstrijd en hoe kan het ook anders.. een derby! De strijd om de 5e en 6plaats gaat tussen Udenhout en HOCO. Dit keer hun MC3. De MC5 hadden we immers al verslagen tijdens de competitie. Met de uitspraak van de coach van HOCO aan het begin van de ochtend "Udenhout, jullie hier?” nog in het geheugen wordt de strijd aangegaan.

In een spannende wedstrijd met overwicht aan de zijde van Udenhout wordt, het moest er een keer van komen, de wedstrijd beslist door twee strafcorners die alle 2 worden benut.

Namens coaches, trainers en ouders: Meiden TOP! en nogmaals gefeliciteerd